Loading   
X

WELCOME TO PICK N PAY ONLINE

Register for your account and unlock the full Pick n Pay Online and mobile experience.

To get started, tell us if you have a smart shopper card.

YES NO

Gekruide rump met chakalaka spuds

Not rated yet.
Geniet saam met vriende, familie en 'n bottel wit wyn .

Gekruide rump

Bedien 4

Bestanddele

  • 4 rypgemaakde kruisskywe, oor 1.2kg
  • 2 eetlepels (30ml) growwe sout
  • 4 eetlepels (60ml) pietersielie, gekap
  • 1 eetlepel (15ml) gemaalde swartpeper
  • 3 knoffelhuisies, gekneus
  • 2 teelepels (10ml) droë mosterd
  • 1 teelepel (5ml) rooipeper
  • 2 lourierblare, gebreek in stukkies
  • 1 eetlepel (15ml) paprika
  • 1 teelepel (5ml) gedroogde marjolein
     

Bedruip

  • 1 koppie (250ml) beesvleisaftreksel
  • 2 eetlepels (30ml) worcestershire sous
  • 3 eetlepels (45ml) gebottelde braai sous
  • 1 eetlepel (15ml) horseradish sous
  • 4 eetlepels (60ml) rooiwyn

Metode:

  • Vryf die afgewerkte beesvleis met olie. Meng al die bestandele vir die spesery mengsel en meng goed, dit kan dit gemeng word met 'n menger of gemeng met 'n spesery meul asook.
  • Druk speserye in die vleis.
  • Meng bestanddele vir bedruiping en sit eenkant.
  • Berei 'n direkte vuur voor. Plaas die vleis op die rooster en kook totdat die vereiste gaarheid bereik verf vleis van tyd tot tyd met bedruip mengsel.
     

Chakalaka Spuds

Bestanddele

  • 3-4 groot aartappels vooraf gekook
  • 4 teelepels (20ml) olyfolie
  • 1 ui, gekap
  • 1 knoffelhuisie, gekap
  • 1/2 pakkie knopiesampioene, gehalveer
  • Sout en peper
  • 1 x 410 g kan chakalaka
  • 1/3 koppie room
  • 1 koppie cheddarkaas, gerasper

Metode:

  • Berei 'n indirekte vuur .
  • Dreineer die aartappels en sny elkeen in die helfte.
  • Smeer 'n groot oondbak en rangskik die aartappel helftes langs mekaar .
  • Verhit die olie in 'n klein kastrol en braai die ui en knoffel vir 'n minuut .
  • Voeg die sampioene by en braai vir sowat 5 minute.
  • Geur met sout en peper.
  • Voeg die chakalaka by die mengsel en laat dit prut vir 'n paar minute.
  • Voeg die room by en geur na smaak.
  • Skep die mengsel oor die aartappel helftes en sprinkel elke helfte met kaas .
  • Bak die spuds in die rooster vir sowat 15 minute.
Print Email
Not rated yet.
Add to My Favourites